Bøger / skønlitteratur / roman

Hjerter i brand (må ikke slukkes!)


Beskrivelse


Tessan knokler med at istandsætte stationsbygningen i Rosengädda, hvor hun vil indrette restaurant. Hun får hjælp af den deprimerede brandinspektør Johnny, men til en fest møder de den velhavende Rafael og rodes ind i et trekantsdrama, der truer deres venskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 7. nov. 2014

Yngre kvinder med hang til feel good romaner om kærlighed og venskab vil nyde at slappe af i selskab med Tessan og Jonny i den svenske landsby Rosengädda.

Romanen er nummer to i serien, der startede med Næste stop Rosengädda!. Tessan og geden Bella har overtaget stationsbygningen i Rosengädda og knokler i døgndrift for at sætte den i stand og indrette en restaurant. Et andet sted i landsbyen sidder Jonny foran sit fjernsyn og er deprimeret efter en mislykket brandmandseksamen. Men det er svært at isolere sig ret længe ad gangen i den foretagsomme landsby, og da Jonny hjælper Tessan med maden til en fest, møder de den flotte, velhavende, skruppelløse Rafael. Mellem de tre udvikler sig et trekantsdrama, der truer Tessans og Jonnys spirende venskab og deres fremtidsplaner. Forfatteren har både skrevet romaner for voksne og unge. Genremæssigt lånes fra både chick lit og den klassiske udviklingsfortælling.

Romanen er en letlæst og underholdende feel good fortælling om to hovedpersoner, der må igennem mange problemer, før de endelig træffer de rigtige valg og står ved, hvem de er. Sproget er holdt i en sarkastisk selvironisk tone.

Romanens sprog, indhold og opbygning minder på mange måder om chick lit genren. Især er der mange lighedspunkter med Kajsa Ingemarssons Små gule citroner, med den forskel at rammen her er landsbylivet og ikke storbyen.


litteratursiden.dk

d. 17. dec. 2014

af

af

Marion Tirsgaard

d. 17. dec. 2014

Andet bind i trilogien om livet i den svenske flække Rosengädda byder på en strøm af sanselige madretter, ildebrande og kærlighedsforviklinger. Tessan, der i Næste stop Rosengädda forlod sin kæreste L...