Bøger / skønlitteratur / roman

Hjerterkonge


Beskrivelse


Med forfatterens egne kommentarer fortæller hun historien om kong Christan II, hustruen Elisabeth, elskerinden Dyveke og Mor Sigbrit. Synsvinklen er hollandsk, og meget mere positiv end dén, vi plejer at høre.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2004

af

af

Lone Krøgh

d. 6. sep. 2004

Romanbiografi om Christian II (1481-1559). Forf. er hollandsk journalist og har en ganske anden opfattelse af Christian II end ham den blodtørstige tyran fra det stockholmske blodbad. Med belæg i forskellige kilder ser hun ham nærmest som en helt og en hersker, der var forud for sin tid, men som måtte afstå kronen på grund af en kombination af svig og uheldige omstændigheder. Raskin skildrer kongens forhold til den navnkundige Dyveke, hendes mor Sigbrit og hans mange år yngre hustru Elisabeth. Desuden er der afsnit om da Christian II og Elisabeth tålte eksil hos familie i udlandet og tidens politiske intriger i de europæiske fyrstehuse. Hjerterkonge er skrevet med forskelligartede virkemidler i de forskellige kapitler (fx i almindelig prosa, som tableauer, som skuespil, som krønike og som avisudklip), og det virker udmærket. Der er ingen nyere danske biografier om Christian II, men der er altid læserinteresse for konger og dronninger - senest Dorrit Willumsens roman Bruden fra Gent, 2003, som netop handler om Christian II's unge hustru Elisabeth.


litteratursiden.dk

d. 7. feb. 2005

af

af

Vibeke Hove Hansen

d. 7. feb. 2005

Lån bogen på En spændende og utraditionel biografisk roman om Christian II set fra en hollandsk synsvinkel. Et interessant og vellykket stilistisk formeksperiment, hvor de enkelte kapitler er skrevet...


Kristeligt dagblad

d. 10. mar. 2005

af

af

Leon Jaurnow

d. 10. mar. 2005


Jyllands-posten

d. 31. aug. 2004

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 31. aug. 2004


Personalhistorisk tidsskrift

2005, nr. 2

af

af

Charlotte Lindhardt

2005, nr. 2