Bøger / faglitteratur / erindringer

Hjertesorg : en fortælling om at være til


Beskrivelse


15 essayistiske kapitler, der beskriver hjertesorg og menneskelig smerte. Med både generelle betragtninger, men også mange private historier om forfatterens kærligheds- og arbejdsliv, og de valg hun har truffet, og de hjertesorger hendes liv har budt på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 22. aug. 2019

Bog om hjertesorgens mange afkroge - ikke kun den romantiske hjertesorg, men sorg og lidelse i menneskelivet generelt. For voksne med interesse for eksistentielle spørgsmål.

Bog bygget op om 15 essayistiske kapitler, der beskriver hjertesorg og menneskelig smerte. Hvert kapitel indledes med et digt, en salme eller et citat og generelt bruger forfatteren rigtig mange citater fra forfattere og tænkere til at underbygge pointer, diskutere og argumentere ud fra. Bogen indeholder både generelle betragtninger, men også mange private historier både om forfatterens kærligheds- og arbejdsliv, og de valg hun har truffet, og de hjertesorger hendes liv har budt på.

Velskrevet og med velvalgte citater man kan dvæle ved. Bogen egner sig bedst til at blive læst et kapitel ad gangen. Når man er blevet fanget af handlingen, fx hendes ulykkelige kærlighedshistorie som 19-årig, forventer man at næste kapitel vil indeholde mere, men det er ikke tilfældet, da hvert kapitel er sit eget essay - dog med tråde frem og tilbage gennem bogen. Der anvendes næsten for mange citater, i hvert fald i de kapitler, hvor de ikke bruges til så meget, eller hvor der indgår flere citater/tænkere på samme side.

Denne bog citerer forfatteren flere gange: Jeg mødte Jesus, og den kredser også om nogle af de samme eksistentielle spørgsmål.