Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjertestop


Beskrivelse


Et pigeband er i krise, da deres forsanger skal flytte. Pigerne afholder en audition, hvor det bedste bud på en ny forsanger er Pauline, som synger i kirkekor og har en helt anden stil end de 3 andre piger. Men måske kan Pauline alligevel give nyt liv til gruppen?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2015

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 6. mar. 2015

Indbydende og letlæst serie om et nystartet pigeband - mest til piger på 9-12 år, med eller uden stjernedrømme.

Serien handler om 4 piger, som starter et band sammen. I bind 1 er bandet i krise, da deres forsanger skal flytte. Pigerne afholder derfor en audition, og det bedste bud på en ny forsanger er Pauline, som synger i kirkekor og har en helt anden stil end de 3 andre piger. I bind 2 skal bandet spille deres første koncert, og pigerne er derfor nødt til at arbejde på, hvordan deres stil skal være. Forfatteren Kirsten Sonne Harild har også skrevet mange andre bøger for børn og unge, bl.a. serierne "Pjok & Petrine" og "Pony & Co.". Illustrator Jan Solheim har illustreret talrige børne- og ungdomsbøger.

De 2 første bind i serien er rigtig vellykkede. Bøgerne handler om både musik og stjernedrømme - men også om venskab, mobning og mod til at være sig selv. Layoutet er indbydende: solid indbinding, lille overskueligt format, stor letlæst typografi, fine illustrationer og fængende forsider. Serien vil helt sikkert få mange fans, hvad enten man selv går med stjernedrømme eller bare kan lide at læse om det.

Serien minder meget om forfatterens anden serie "Dans de luxe", som også er små, indbydende og letlæste bøger - her er det bare piger som interesserer sig for dans i stedet for musik. Tulle Sigbrands serie "The Wannabes" handler også om piger, som spiller i et musikband.


litteratursiden.dk

d. 1. dec. 2015

af

af

Litteratursiden

d. 1. dec. 2015

Denne historie er lige noget for alle, der elsker X-faktor, MGP og Voice Junior, og som måske selv har en drøm om at blive berømt? Af Jane Pedersen Vi følger Liva og hendes to veninder Fie og Emmy i...