Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjertet er 1 organ


Beskrivelse


Lucca er 17 og forsøger at fortrænge sine problemer ved cutting. Da hun bliver forelsket i en anden pige, som er meget anderledes end hende selv, eskalerer det hele.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 29. mar. 2016

Barsk og vedkommende roman om en ung pige, som forsøger at løse sine problemer med cutting. For unge fra 15 år og deres forældre.

Lucca er 17 og en dygtig gymnasieelev. Hendes far er arkitekt og moren hotelejer, og familien bor på moderens højtprofilerede hotel i Sorgenfri. Lucca har det ikke godt med sig selv og prøver desperat at fortrænge sin følelser omkring en bestemt begivenhed. Først ved at gemme sig i sin hættetrøje, tænke i matematik, opstille regler og reducere sig selv til en brik i tilfældighedernes spil. Senere ved selvskade; cutting, piercing og fornedrende sex. Det hele eskalerer, da hun forelsker sig, oh ve, i en anden pige, som på alle måder er så anderledes end hende selv.

En meget voldsom og stærk ungdomsroman, hvor man er i gang fra side et. Nogle af cuttingbeskrivelserne er næsten ikke til at holde ud at læse, og man kommer bogstaveligt talt ind under huden på Lucca. Hun er overbevisende og troværdigt skildret, og sproget fungerer meget fint med et fandenivoldsk og desperat drive. En af den slags ungdomsromaner, som burde være pensum for forældre til teenagere.

Placerer sig på linje med stærke danske ungdomsromaner som fx Sarah Engells (f. 1979) egen 21 måder at døDig og mig ved daggry og Dig og mig ved daggry af Sanne Munk JensenPlacerer sig på linje med stærke danske ungdomsromaner som fx Sarah Engells (f. 1979) egen 21 måder at dø og af Sanne Munk Jensen.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 1. apr. 2016

Barsk ungdomsroman om at blive voksen og finde sin identitet. En indsigtsfuld historie om at turde følge sit hjerte, også når det fortæller noget, man måske ikke har lyst til at høre. Sarah Engell er ...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 11. maj 2016

af

af

Bent Rasmussen

d. 11. maj 2016


Berlingske tidende

d. 20. maj 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 20. maj 2016