Bøger / skønlitteratur / krimi

Hjertets mørke


Beskrivelse


En ung kvinde myrdes på sin daglige løbetur, og to små drenge, der leger i skoven, finder hende og alarmerer deres forældre. Kommissær Johan Axberg forsøger hurtigt at få opklaret forbrydelsen, der ser ud som et seksualmord.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 9. sep. 2010

Spændende roman med et troværdigt billede af politiets opklaringsarbejde. Krimi der vil tiltale de mange læsere af svenske kriminalromaner.

Romanen er tredje bog i serien om kriminalkommissær Johan Axberg, hans ven lægen Erik Jensen og hans kolleger på Sundsvall politigård. En ung kvinde myrdes på sin daglige løbetur, og to små drenge, der leger i skoven, finder hende og alarmerer deres forældre. Johann Axberg forsøger hurtigt at få opklaret forbrydelsen, der ser ud som et seksualmord. Kvindens mobiltelefon savnes og vidnerne kan kun fortælle, at de har set en rød golf forlade området. Samtidig går det skidt med ægteskabet hjemme hos Erik Jensen og derfor tager hans kone Sara på skrivekursus i Provence. Dette får fatale følger, da hun her indleder et forhold til en anden kvinde. Bogen følger løbende de forskellige handlingsforløb og opklaringsarbejdet, som langsomt skrider frem mod en dramatisk afslutning. Mellem de hurtige dialoger integreres kriminalkommissærens tanker om forbrydelsen og sit privatliv.

Kriminalromanen er skrevet ind i en serie om kriminalkommissær Johan Axberg i Sundsvall, men kan fint læses alene. Første bind er Dødens pendul på dansk i 2008, andet bind er Sort cirkel på dansk i 2009 og flere bind er undervejs. Romanen kan sammenlignes med de populære krimier af Camilla Läckberg.

En underholdende letlæst kriminalroman med en aktuel handling, hvor flere forskellige handlingstråde flettes sammen og indgår logisk i politiets opklaringsarbejde.


litteratursiden.dk

d. 21. sep. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 21. sep. 2010

En kvinde bliver fundet myrdet – mordet ser ud som en sexforbrydelse, men er der tale om noget helt andet? Hvad er det Jonas Moström overser? Hvis det er fornuften, der former mennesket, så er det føl...