Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjertets renhed


Beskrivelse


Louise er flyttet sammen med Anders i en lejlighed i København. De har det dejligt sammen, men idyllen trues af Louises trang til frihed og Anders' jalousi over for Jesper, Louises studiekammerat.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Tove Delica

d. 18. dec. 2018

Tredie og sidste opus om Louise, Anders og Stine, som vi kender fra Nattens kys og Til sommer. Louise er nu flyttet sammen med Anders, men to-somheden strammer over skuldrene i dento-værelses. Louise er for nysgerrig, for levende og for dristig til det borgerlige liv. Hun er vel ikke utro og uærlig, men umoden. Denne konflikt er det bærende tema i bogen, symboliseret gennemde to modpoler, kæresten derhjemmefra, den trygge Anders, og Jesper, den farlige dragende storby-ulv. Dette synes jeg også den flotte, lidt abstrakte forside viser. Man læser bogen i et stræk - somde øvrige. Den er levende, hurtig og meget tidstypisk. Sjældent har jeg læst en bog med så megen slang og moderne replikker. Der er mange morsomme og præcise beskribelser af de forskellige miljøer,Louise færdes i, og man keder sig aldrig. Den evige konflikt mellem det trygge, kendte og det festlige spændende er også rigtigt beskrevet. Det er en brugsbog - en her-og-nu-bog, og som sådan megetfin til unge mellem 12 og20 år. Men sproget gør, at den om ikke så mange år nok vil virke som en anakronisme, selvom indholdet er alment. Men spises den varm og nybagt, er den et herligt måltid.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gunnar Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Ungdomsroman, der er tredje og afsluttende bind om Anders' og Louises kærlighedsforhold. De to første var: Til sommer og Nattens lys. Bogen begynder lys og idyllisk med, at Louise flyttersammen med Anders, der vil studere på Universitetet, mens Louise fortsætter med sit arkitektstudium. De elsker hinanden højt, og tidligere misstemninger synes glemte. Som året går, dukker der dognye problemer op, og de to unge vokser langsomt fra hinanden. Ind imellem er der ømme forsoningsscener, men ved bogens slutning kommer det uungåelige, endelige og smertefulde brud. Anders opgiversit studium og vender tilbage for at overtage forældrenes gård i Vendsyssel, mens Louise vælger karrieren som arkitekt sammen med vennen Jesper. Historien er set med Louises øjne. Den er velfortaltog læseren følger med interesse ikke bare de to hovedpersoners udvikling, men også de andre skæbner, der oprulles, både forældrenes og de nære venners. Det er menneskers forhold og kærlighed tilhinanden, derinteresserer forfatteren. Ydre begivenheder og samfundsforhold er på en fin måde beskrevet indirekte. De to første bind har været meget efterspurgte, specielt af pigerne i de storeklasser, ligesom de har været anvendt i danskundervisningen. Interessen for bind tre vil næppe blive mindre.


Berlingske tidende

d. 10. apr. 1990

af

af

Bo Tao Micha¨elis

d. 10. apr. 1990


Politiken

d. 3. maj 1990

af

af

Ingerlise Koefoed

d. 3. maj 1990


Weekendavisen

d. 11. apr. 1990

af

af

Bo Green Jensen

d. 11. apr. 1990


Det fri aktuelt

d. 18. apr. 1990

af

af

Steffen Larsen

d. 18. apr. 1990


BUM

Årg. 8, nr. 8 (1990)

af

af

Steffen Mossin

Årg. 8, nr. 8 (1990)


Jyllands-posten

d. 9. apr. 1990

af

af

Annelise Vestergaard

d. 9. apr. 1990


Land og folk

d. 2. apr. 1990

af

af

Gitte Pedersen

d. 2. apr. 1990


Information

d. 18. juni 1990

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 18. juni 1990