Bøger / faglitteratur

Hjulspindere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 20. okt. 2015

Det er det relativt få edderkopper, der laver de karakteristiske spind, som vi normalt forbinder med edderkopper. Oversigten over disse arter vil interessere dem, der, uanset baggrund og alder, vil vide mere om og være interesserede i at artsbestemme de edderkopper, de møder.

Lars Dyhrberg Bruun, der er biolog og naturvejleder, beskriver her alle de 46 af de i alt ca. 500 danske danske arter af edderkopper, der spinder deres spind over nogle stærke radiale tråde. De 46 danske hjulspindere fordeler sig på de tre familier: Araneidae (egentlige hjulspindere), Tetragnathidae (hulhjuledderkopper) og Theridiosomatidae (dværghjulspindere). Ud over artsbeskrivelserne indeholder hæftet også et indledende afsnit med fællestræk for hjulspinderne, og til slut lidt om indvandring af nye arter med et par bud på, hvilke nye arter vi kan forvente at møde i den nære fremtid. Hæftet gennemillustret med farvefotos og forslag til supplerende læsning.

Generelt er "Hjulspindere" velskrevet, og godt gennemarbejdet. Som altid i hæfterne "Natur og museum" fra Naturhistorisk Museum i Aarhus, er der et forbilledligt samspil mellem tekst og illustrationer, og forfatterens engagement skinner igennem, så hæftet vil i en lang årrække frem være et must for edderkoppeentusiaster.

Supplerer fx Edderkop på frierfødderEdderkopper i hus og have og Edderkopper i hus og have i samme serie, men den er layoutmæssigt up to dateSupplerer fx Edderkop på frierfødder og i samme serie, men den er layoutmæssigt up to date.