Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Høje Lørdag


Beskrivelse


Fantasy. Arthur skal nu finde den sjette nøgle samt sjette del af Testamentet. Denne gang skal han i lag med Høje Lørdag, som er den mest magtfulde troldmand i Overhuset.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2009

af

af

Vera Hollerup

d. 20. nov. 2009

Denne bog henvender sig primært til rutinerede fantasy- og science fiction-læsere fra 12 år. Dedikerede ældre fantasylæsere vil eventuelt også kunne få udbytte af bogen. Bogen er sjette del af en serie, og vil derfor allerede være kendt af målgruppen. Bogen kan dog kun læses med udbytte, hvis man er fortrolig med de forrige bind.

Den unge Arthur har nu erobret 5 magiske nøgler fra de respektive troldmænd og har ligeledes fået samlet 5 dele af Testamentet. Men det er en større udfordring at få fat på den sjette nøgle fra Høje Lørdag, som er den mest magtfulde troldmand i Overhuset og Husets ældste beboer med tusindvis af troldmænd under sin kommando. Men det store Intet er ved at nedbryde Huset, og Arthurs hjemby bliver angrebet med atomvåben. Med denne sande cliffhanger slutter sjette bind, og man kan ikke andet end at være spændt på det syvende og sidste bind. Det er en fascinerende og spændende fantasybog, der indeholder mange lag. Sproget er godt med fine beskrivelser, der på bedste vis visualiserer begivenheder og lokaliteter. Der er mange personer og hændelser at holde rede på, men Garth Nix formår at samle de indviklede tråde. Her udvises frodig fantasi og kreativitet. Som altid er forsiden enkel og elegant.

Læsere af denne bog vil også nyde Garth Nix' to andre fantasy-serier Sabriel og Abhorsen, der er af samme sværhedsgrad og har den samme fabulerende og frodige fantasi.

En lidt anderledes, original og spændende fantasybog, som kan læses fra 12 år.