Bøger / faglitteratur / erindringer

Højt at flyve : erindringer fra et liv i lys og skygge


Beskrivelse


Den succesfulde advokat Johan Schlüter (f. 1944) måtte opleve, at hans velrenommerede advokatfirma gik konkurs, og at han selv blev sigtet i en sag om rettighedsbeløb til underholdningsindustrien. Han giver her sin egen version af historien om livet, karrieren og faldet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. nov. 2017

Advokaten Johan Schlüter måtte opleve, at hans velrenommerede advokatfirma gik konkurs, og at han selv blev sigtet. Her får vi hans egen version af historien om livet, karrieren og faldet. For læsere med interesse for jura og biografier.

Johan Schlüter opbyggede en stor praksis som varetager af især film- og musikrettighedshavernes interesser. Her får vi historien om hans liv fra opvæksten i et pænt borgerligt hjem præget af deroute til han selv, efter at have opbygget et stort succesrigt advokatfirma, må opleve at miste alt. Bogen er ikke kun historien om hans professionelle liv. Han fortæller åbent om sin utilstrækkelighedsfølelse og om sin kamp mod depression og alkoholmisbrug, men også om sin kærlighed til familien og om mennesker, han har mødt.

Schlüter skriver kort, klart og detaljeret. Bogen er et forsvar (eller måske nærmere et anklageskrift) i forhold til den verserende sag mod ham, hvor Schlüter påtager sig et vist ansvar i form af uopmærksomhed og konfliktskyhed. Den knappe form får personen Johan Schlüter og folk omkring ham til at stå klart frem. Venskaber der brydes. Søskende der vender hinanden ryggen og partnere, med knive i ærmerne. Det hele er med. Intrigerne, ambitionerne, niddet, kærligheden, og tragedien. Intet og ingen er glemt eller gemt, mange vil finde det for omfangsrigt, men ærligheden er forfriskende for genren.

Med mindre selvindsigt reflekterer Klaus Riskær Pedersen i Afmagt over sit fald.


Kristeligt dagblad

d. 15. nov. 2017

af

af

Sara Maarup Thomsen

d. 15. nov. 2017