Bøger / faglitteratur til børn / opgaver

Højtider og fester


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 13. mar. 2009

Nærværende bog er tænkt til 3.-4. klassetrin som appetitvækker til at søge yderligere informationer på forlagets hjemmeside. Bogen bærer tydeligt præg af sit engelske ophav med valg af højtider og fester, hvor kun enkelte vækker genkendelse hos læseren.

Efter en kort intro om materialets anvendelse gives eksempler på indianske fester, Sankt Hans aften, overgangsritual fra barn til voksen, mindedage og byfester. Alle eksempler er meget sporadisk beskrevet og de flotte farvefotos skal understøtte tekstens indhold. Sproget er udmærket, men selvfølgelig begrænset af den plads, der er til rådighed i bogkonceptet. Bagest i bogen er der en højtidskalender, hvor man kan teste sin hukommelse. Løsningerne ses på efterfølgende side. 5 ord forklares og et spinkelt register ses på en side. På hjemmesiden www.videnomverden.dk er det meningen, at man skal kunne læse videre om bogens emner, men de er endnu ikke tilgængelige.

Undervisningsmæssigt virker valget af fester og højtider tilfældigt, mens det i Børnenes fester (08/03) og Pixeline - årets mærkedage (03/10) er langt mere relevante for danske forhold. Engelske højtider vil bl.a. kunne ses i Festivals (07/35).

En sporadisk bog om udvalgte fester og overgangsritualer, hvor mere dybtgående informationer skal søges andre steder. Bogen kan eventuelt anskaffes som et supplement.