Bøger / faglitteratur til børn

Høne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. jan. 2014

I serien Husdyr kommer her en udgivelse om høns. Bogen kan selvlæses af begynderlæsere mellem 7 og 9 år og kan også anvendes til oplæsning for børn fra 3 år og opefter. Bogen opfylder kravene til en fagbog og kan anvendes undervisningsmæssigt til faglige læsekurser eller små emneopgaver i fagene dansk og natur/teknik.

Bogen adskiller sig fra andre fagbøger ved at blive fortalt gennem en jeg-fortæller, men minder derudover om andre fagbøger for børn. Indholdet består hovedsageligt af store illustrationer suppleret med en kort grundtekst. Billederne viser den romantiske forestilling om dyrehold, hvor hønsene går på græs i små grupper med rigtig meget plads og nyder livet. Teksten er forholdsvis let at læse. Sætningerne er korte, og sammensatte ord deles med en bindestreg. Som de fleste andre fagbøger indeholder denne bog også indholdsfortegnelse, stikordsregister, ordliste og litteraturliste.

Bogen Høns, 2007 i serien Første fakta og Høns, 2007 skrevet af Hannah Ray kan læses sammen med eller i stedet for denne udgivelse.

Forholdsvis letlæst fagbog om høns for begynderlæsere. Bogen er indbydende samt velegnet til faglige læsekurser og emneopgaver.