Bøger / faglitteratur / kogebøger

Høst


Beskrivelse


Kogebog med opskrifter på efterårsmad og fortællinger om efterårets råvarer og deres anvendelse i køkkenet, bl.a. om inddsamling af frø, planter og grøntsager, tilberedningsmetoder, syltning og fermentering.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2018

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 16. aug. 2018

"Høst" er seneste udgivelse fra den populære kogebogsmutter Camilla Plum. Henvender sig til alle, der kan lide en god fortælling om efterårets råvarer og deres anvendelse i køkkenet.

"Høst" er ikke en kogebog i gængs forstand, selvom den indeholder en masse opskrifter. Det er også en fortælling om planter, tilberedningsmetoder og aktiviteter, der knytter sig til efteråret eller rettere høstmånederne. Om syltning, fermentering, indsamling af frø og de forskellige planter og grøntsager. Både gængse ingredienser, men også mere specielle, såsom berberis, kræger, slåen og kvæder. Bogen er opbygget alfabetisk og begynder derfor med auberginer og slutter med æbler. Bagerst findes et indeks.

Bogen er til at gå på opdagelse i, hvor man både bliver klogere og hyggelæser. Den er illustreret med smukke fotografier af Anne-Li Engström, men ikke alle opskrifter har en illustration. Forfatteren er kendt fra TV og der er stor interesse for hendes bøger.

Kan bedst sammenlignes med forfatterens bog SommerSunde salater, der udkom sidste år. På linje med Anne Hjernøes kogebøger, der også er kendt fra TV, er der en glæde ved naturen og gode råvarer se fx Sunde salaterKan bedst sammenlignes med forfatterens bog Sommer, der udkom sidste år. På linje med Anne Hjernøes kogebøger, der også er kendt fra TV, er der en glæde ved naturen og gode råvarer se fx .