Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Holberg på tværs : fra forskning til forestilling


Beskrivelse


Om de forskellige teateropsætninger, der har været af Ludvig Holbergs stykker på Aarhus Teater i perioden fra 1991 og frem til 2006. En kulturhistorisk fortælling om Holbergs teater og et indlæg i den løbende debat om klassikere og kulturarv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2014

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 17. jan. 2014

En bog om de forskellige teateropsætninger der har været af Ludvig Holbergs stykker på Aarhus teater. Til interesserede i teaterhistorie. Kan bruges til opgaveskrivning om Ludvig Holberg fra gymnasieniveau og op.

Det siges at hver generation har sin fortolkning af Shakespeares Hamlet, og det samme må gøre sig gældende for Holbergs stykker. I denne bog af Bent Holm får vi en samlet oversigt over de forskellige Holberg-opsætninger der har været på primært Aarhus teater i perioden fra 1991 og frem til 2006. Holm er meget grundig i sin research, og man får mange forskellige perspektiver og udfordringer ved opsætningen af Holbergs komedier fra 1700-tallet, omsat til et nutidigt og vedkommende teaterstykke. Holm er meget akademisk i sin tilgang, og hvis man vil have fuldt udbytte af bogen, forudsætter det et vist kendskab til teaterhistorie og dramaturgi. Bogen bærer også undertitlen "fra forskning til forestilling", så sigtet med bogen er primært akademisk. Sproget er meget tungt og svært at læse, da der er langt mellem punktummerne. Holm har før skrevet en bog om tyrkere i danske teateropsætninger, har man læsere til den vil denne også have interesse. Indeholder register.

Dramatisering af bl.a. Holbergs værker behandles også i Teaterhandlinger : fra Sofokles til Hotel Pro Forma, 2007 og Holms egen Skal dette være Troja? : om Holberg i virkeligheden, 2004.

En god, men meget akademisk bog om forskellige opførelser af Holberg, som nok ikke vil have det store publikum i folkebiblioteker.


Teater-et

Nr. 166 (2014)

af

af

Anne Liisberg

Nr. 166 (2014)


Nordic theatre studies

Vol. 26, no. 2 (2014)

af

af

Knut Ove Arntzen

Vol. 26, no. 2 (2014)