Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hold gaden eller dø


Beskrivelse


Vi er kun en armé tilbage. Vi er alt for få, men Stalins ordre er helt enkel: Red Stalingrad eller dø. Det gør vi. Især det med at dø. Men så længe der er liv, er der håb.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 29. okt. 2019

Vi er kun en armé tilbage. Vi er alt for få, men Stalins ordre er helt enkel: Red Stalingrad eller dø. Det gør vi. Især det med at dø. Men så længe der er liv, er der håb. Letlæst ungdomsroman for 13-16-årige.

Året er 1942. Nazisterne er ved at indtage Stalingrad. Brødrene Boris og Ivan er en del af 62. armé. Deres opgave er at holde gaden eller dø. En nærmest umulig opgave, som uanset hvad vil koste livet. Men så længe der er liv, er der håb. Bogen har lix 13, er sat med store typer og er en del af serien "Mellem rum", som er en serie af lette kortromaner til udskolingen, skrevet af kendte forfattere med udgangspunkt i unges ønsker.

Det er en både intens, dramatisk og spændende fortælling. Et sansebombardement som virkelig fanger læseren. En af den slags bøger, som kan vise, at bøger kan være andet end kedelige.

Det kan anbefales at læse andre bøger i serien "Mellem rum", eksempelvis titlen SyndflodDesperado. Ligeledes kan det anbefales at læse andre lette ungdomsbøger skrevet af Emil Blichfeldt, som titlen DesperadoDet kan anbefales at læse andre bøger i serien "Mellem rum", eksempelvis titlen Syndflod. Ligeledes kan det anbefales at læse andre lette ungdomsbøger skrevet af Emil Blichfeldt, som titlen .


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 2 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 2 (2020)