Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

Hold maven flad : spis bare videre! : 111 nye opskrifter til hverdag og fest


Beskrivelse


Opskrifter, råd og tips til at holde fast i den flade mave og de gode vaner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. okt. 2010

Bogen henvender sig til alle, der ønsker en flad mave, og specielt til dem, som har fulgt rådene i forfatternes tidligere bog Spis maven flad, 2010. Og det er rigtig mange, et opslag i Netpunkt viser, at bogen er udlånt alle steder, og der er lange reserveringskøer.

Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell er begge uddannede inden for ernæring og forfattere til flere bøger, bl.a. Skrump dig smuk. Har man fulgt rådene i Spis maven flad gælder det nu om at holde maven flad, at gå fra kur til vedligehold. Efter en kort gentagelse af de fem regler, som lægger grunden for en flad mave, fortsætter de med at fortælle om, hvordan man bliver ved med at holde maven flad. Her gælder det om at bevare motivationen og så lade være med at falde i, i julen, på sommerferien osv. I forhold til kuren i den første bog er der ændringer, der er nu kun 3 kostregler der gælder: spis sparsomt med kulhydrater, spis kulhydrat med lavt glykæmisk indeks og spis relativt meget MUFA, men bliv ved med at sige farvel til hvidt brød, sukker, kartofler, almindelig pasta og hvide ris. Bogen er fyldt med gode råd og tips og 111 nye indbydende opskrifter, der passer til spisereglerne.

Kostens betydning for en flad mave er også omtalt i Flad mave nu og altid, 2009, ellers handler de fleste bøger om flad mave mere om motion og forskellige øvelser.

Jeg er sikker på, at denne bog vil blive lige så populær som den første, fordi man ikke er nødt til at være på evig kur og sagtens kan spise sig mæt i god mad.