Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Holger Danske : kriger af Kronborg


Beskrivelse


Holger bliver bortført til Frankerriget og bliver kaldt Orgier le Danois, eller på dansk: Holger Danske. Han lever sit liv langt fra Danmark, men vender til sidst hjem til Kronborg.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Lars Larsen

d. 28. okt. 2013

Historier om sagnhelte kendt fra heltekvad og Saxos Danmarkskrønike. Henvendt til læsere fra 8 til 13 år, og velegnede til læsetræning for læsesvage i den ældste ende af målgruppen.

Der er kommet to nye bøger i forfatterens serie af læsevenlige udgaver af heltesagn. De to bøger handler om kongesønnen fra Kronborg, Amled, og krigeren fra Kronborg, Holger Danske. De to bøger rummer fine bearbejdninger af forlæggene. I genfortællingen af Amled tager forfatteren afsæt i Saxos Danmarkskrønike og Shakespeares skuespil Hamlet, der flytter Amled til Kronborg. Den kommer hele vejen rundt og vil fint kunne anvendes som hurtig introduktion til skuespillet om Hamlet. I Holger Danske fortælles historien om sagnhelten Holger Danske, som blev bortført til Frankerriget og siden til Arabien og Afghanistan inden han vendte hjem til Danmark under navnet Orgier le Danois. Han blev hurtigt dødeligt syg, men hans bror Gøde skabte den sejlivede historie om Holger Danskes udødelighed. Bøgerne er lette at læse. Teksten er sat i en stor typografi med passende linjeafstand og Gitte Skovs tegninger i en munter, tegneserieagtig streg passer fint til handlingen.

Der er ikke nyere bøger om Amled og Holger Danske for målgruppen.

To fine genfortællinger af heltesagnene om Amled og Holger Danske. Lette at læse og velegnede til læsetræning for læsesvage i den ældste ende af målgruppen.


Religionslæreren

Årg. 111, nr. 1 (2015) = Årg. 111, nr. 610 (2015)

af

af

Heidi Visbech Madsen

Årg. 111, nr. 1 (2015) = Årg. 111, nr. 610 (2015)Informationer og udgaver