Bøger / faglitteratur / biografier

Holger Drachmann : vi vil fred her til lands : en biografi


Beskrivelse


Med kvinderne i hans liv som omdrejningspunkt tegnes et portræt af digteren, maleren og kulturpersonligheden Holger Drachmann (1846-1908) og hans samtid.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 24. mar. 2020

Biografi om digteren, maleren og kulturpersonligheden Holger Drachmann, og den tid han levede i. For voksne, kulturinteresserede læsere.

Biografi om Holger Drachmanns liv og værk tilsat mange billeder, malerier, avisartikler, digte, breve og citater - både fra Drachmann selv og fra andre. Bogen begynder med hans store begravelse, der fortæller meget om hans popularitet. Derefter følger bogen hans liv med barndommen i Kbh, studenterlivet, udenlandsrejserne, kærligheden, berømmelsen, Skagen, fejden med George Brandes o.m.a. Biografien indeholder samtidig meget Danmarkshistorie. Bogen er bygget op ud fra kvinderne i Drachmanns liv. Der er brugt mange breve som kilder. Bogen indeholder et detaljeret noteapparat.

Velskrevet og smuk biografi med mange fine, sjove og interessante anekdoter om et spændende menneske. Det er et godt greb, at kapitlerne i bogens er bygget op om de kvinder, Drachmann har haft forhold til. forfatteren har virkelig sat sig ind i sit stof og har mange kilder.

Disse værker om Holger Drachmanns samtidige indeholder også nogle af de samme temaer: Anna AncherDet stadig moderne gennembrud og Det stadig moderne gennembrudDisse værker om Holger Drachmanns samtidige indeholder også nogle af de samme temaer: Anna Ancher og .


litteratursiden.dk

d. 6. juli 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 6. juli 2020

Vi mindes Holger Drachmann Sankthansaften, hvor vi synger ’Vi elsker vort land’. Med denne spændende biografi, der ikke er et helteepos, kommer vi bag legenden. Holger Drachmann levede fra 1846 til 19...


Kristeligt dagblad

d. 14. aug. 2020

af

af

Bo Hakon Jørgensen (f. 1946)

d. 14. aug. 2020


Politiken

d. 26. maj 2020

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 26. maj 2020


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

af

af

Henk van der Liet

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)


Personalhistorisk tidsskrift

2021

af

af

Stella Borne Mikkelsen

2021