Bøger / skønlitteratur til børn

Holgers hat


Beskrivelse


Billedbog. Holger og far skal i haven, men hvor er Holgers hat dog henne?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 2. nov. 2015

To fine hverdagshistorier for de mindste læsere. Billedbog for 1-3-årige.

I "Holger og fluen" ser Holger en flue. Han bliver bange for den, men mor forklarer, at den er langt mere bange for ham, fordi han er stor. Holger føler sig dog lille i forhold til et stort bornholmerur, men han er stor i forhold til fluen. Han får jaget fluen ud af vinduet og stolt fortæller han mor, at fluen var bange for ham. I "Holgers hat" skal Holger og far udenfor, men Holger kan ikke finde sin hat. Han prøver mange forskellige ting, som kan tages på hovedet, bl.a. en spand og en sko; til sidst finder han dog sin hat, og så er han klar til at gå udenfor.

To hyggelige små billedbøger med et simpelt handlingsforløb, der gør det muligt for selv de mindste læsere at kunne forstå handlingen. De foregår begge to i hverdagssituationer, som de små læsere kan relatere til. Illustrationerne er simple, og der er kun en enkelt linje tekst på hver side.

Kan sammenlignes med serien om Jeppe, fx Jeppes potteLotte støvsuger af Barbro Lindgren eller Lotte, fx Lotte støvsuger af Gunilla Wolde, der også er for de mindste læsereKan sammenlignes med serien om Jeppe, fx Jeppes potte af Barbro Lindgren eller Lotte, fx af Gunilla Wolde, der også er for de mindste læsere.