Bøger / faglitteratur

Holistisk indretning : få velvære og harmoni med dit personlige farvebehov og din indretnings-type


Beskrivelse


Om hvordan farver, lys, billeder, planter og møbeldesign indvirker på din trivsel, samt om en ny helsebringende æstetik indenfor boligindretning, som blandt andet går ud på at finde sit personlige "farvebehov" og sin egen "indretningstype" fremfor at følge modetrends.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 26. sep. 2011

Holistisk indretning er "samspillet mellem perceptionpsykologi, biopsykologi, underbevidsthed og de visuelle miljø", og bogen er if. forfatteren en slags europæisk pendant til feng shui. Målgruppen skal findes blandt dem, der gerne vil se bolig og indretning i et større personligt og åndeligt perspektiv.

Holistisk indretning handler om at finde sit personlige farve- og indretningsbehov alt efter stadie og mål i livet. LB, der er uddannet arkitekt og psykoterapeut, har igennem mange år forsket i farverne og deres betydning, ligesom hendes indretningsfilosofi i høj grad baserer sig på personlige livserfaringer og åndelige værdier. De ting, der er væsentlige, forklarer LB i afsnit om bl.a. baggrund, farvepsykologi, praktiske indretningsanvisninger, indretningstyper, lysets betydning, planters indvirkning og lys-farver. LB understøtter sine udsagn med oplevelser/historier, andre steder med mere eller mindre videnskabelige forklaringer. Bogen vil primært tiltrække dem, der går ind for alternative tanker i indretning af boligen eller deler LB's indretningsfilosofi. Vægten er lagt på tekst frem for det visuelle, og bogens fotos er ikke specielt inspirerende.

LB har tidligere udgivet Farver & stemninger : indret boligen efter dit farvebehov, 1999 og Brug farverne bevidst, 1996.

If. forfatteren en slags europæisk pendant til feng shui. Målgruppen skal findes blandt dem, der gerne vil se bolig og indretning i et større personligt og åndeligt perspektiv.