Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hollys Hav


Beskrivelse


Pigen Holly går i 7. klasse og er donorbarn. Hendes far er ikke hendes rigtige far. Nu skal hendes forældre skilles, for hendes mor er gravid med en anden mand. Men hvem er Holly i alt det?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2019

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 1. okt. 2019

Hollys mor er gravid, men ikke med Hollys far, som heller ikke er hendes rigtige far. En tænksom og poetisk bog om identitet og familier for jer over 12 år. Også en bog for forældre.

Holly går i 7. klasse, og vi møder hende lige, da hendes forældre går fra hinanden. Hendes mor er blevet gravid med en ungdomskæreste, hendes far flytter, men Holly ved faktisk ikke, hvem hendes rigtige far er, for hun er donorbarn. Ikke mærkeligt, at hun føler sig på gyngende grund og er forvirret. Holly er også en pige, som i forvejen tænker over tingene. I bogen følger vi hendes tanker og følelser, mens hun går i skole, er småforelsket, får et akvarium og savner den far, som trods alt er hendes far. Bogens forfatter har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur og har udgivet to andre bøger for børn, senest Hvis bare det var en drøm.

Det er en fin lille bog, som uden hverken at være svær eller kompliceret, ret præcist giver et billede af, hvor vanskeligt det er at skulle navigere for en ung i det moderne familieliv. Holly ramte mig i hjertet, og så er bogen smukt skrevet. Fin, drømmende forside, som passer perfekt til bogens tone.

Ellens arkFor min søsters skyld handler om døden, men rammer i hjertet på samme stille måde som denne bog. For min søsters skyld har en lidt anden vinkel på donorbørnEllens ark handler om døden, men rammer i hjertet på samme stille måde som denne bog. har en lidt anden vinkel på donorbørn.


litteratursiden.dk

d. 2. dec. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 2. dec. 2019

Fin lille roman om at være donorbarn og samtidig om venskab, skilsmisse, skole, identitet og en spirende forelskelse. Holly er donorbarn, og nu skal Hollys forældre flytte fra hinanden, fordi Hollys m...


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 1 (2020)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 73, nr. 1 (2020)