Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Home made : strik, sy, hækl


Beskrivelse


58 opskrifter på tøj og ting til børn og voksne: puder, tæpper, sjaler og trøjer, et mac bookcover, pelsvest, kaffevarmer m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 24. okt. 2011

Håndarbejdsbog med forslag til beklædning til børn og voksne samt pynte- og nyttetilbehør til hjemmet, udført i strik, hækling, syet og broderet. Bedst egnet for de mere øvede.

3 håndarbejdsuddannede entusiaster, der bl.a. leverer opskrifter til magasiner, slår til lyd for håndarbejdets afstressende hygge. Bogens 4 afsnit er benævnt efter husets rum. Huer, vanter og tørklæder hører således til i entreen, mens der er puder og tæpper i stue og soveværelse. Trøjer og veste til mor og barn, tevarmer, cover til Mac book, taske eller sovemaske - mangfoldigheden i emner, materialer og udtryk er stor. Modellerne vises på fotos, der ikke altid er så tydelige, og i enkelte tilfælde fremgår det pågældende håndarbejdes funktion heller ikke af teksten. Nogle modeller har en kort introduktion, eller der er en tekstboks med tips og råd. Opskrifterne er beskrevet i traditionelt forkortet sprog. Der er arbejdstegninger og skabeloner, men de grundlæggende teknikker forudsættes kendt.

To af forfatterne har udgivet flere bøger, bl.a. 40 fede tørklæder og Genbrug på den fede måde. Bogen spænder stilmæssigt over både klassiske og mere sprælske ting i trendy retrolook.

Håndarbejdsbog med mange trendy forslag til tøj og ting til børn og voksne, en kreativt inspirerende bog som henvender sig til de mere øvede. Modellerne spænder stilmæssigt bredt og der er lidt for enhver smag. Flotte, men ikke altid så tydelige fotos ledsager opskrifterne. Efterspørgslen på nyt i genren er stor.


Håndarbejde nu

Årg. 47, nr. 1 (2012)

af

af

Britt Bang-Sørensen

Årg. 47, nr. 1 (2012)