Bøger / faglitteratur

Hooligan : respekten, æren, rusen : de danske broderskaber


Beskrivelse


Ledere fra Danmarks tre største hooliganfraktioner beretter om livet i fodboldens underverden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 22. mar. 2011

Spændende og aktuel bog, der kan læses af alle med interesse for hooligans eller andre beretninger fra virkelighedens verden. Kan bruges til opgaveskrivning men skæmmes af den manglende litteraturliste. Den appellerende forside/omslagtekst skal nok medvirke til nogle lån.

Gennem lange og hyppige samtaler med tre anonyme danske "Top Boys" fra Southside United (Brøndby), White Pride (AGF), Copenhagen Casual (FCK), får vi et unikt billede af det danske hooliganmiljø set indefra. Det er befriende at de to forfattere, Jonas Nyrup (Årets Sportsjournalist 2008) og Tom Carstensen (Orientering/Deadline) har droppet den traditionelle sociologiske vinkling og i stedet giver de involverede det direkte ord. De fortæller nogle barske, men også personlige historier som giver et indblik i personen bag fodboldbøllen, og afmytologiserer det dæmoniske billede der ofte manes frem. Samtidig med beretningerne, hører vi om den engelske forhistorie og om fodboldvoldens udvikling i Danmark, hvor der i de seneste år er sket en kraftig forråelse. En gang var våben bandlyst, men i dag er der kun to regler: Man stikker ikke af og man sladrer aldrig.

Forklædt som nazist, 2010, og Kategori C, 2011, omend sidste mest fokuserer på europæiske hooligans.

Forfatterne har begået en vedkommende og nødvendig bog, om en gruppe mennesker hvis gerninger samfundet ikke forstår. Efter endt læsning har man, om ikke sympati og forståelse, så et vist kendskab til deres bevæggrunde og motivation.


Politiken

d. 3. maj 2011

af

af

Lars Trier Mogensen

d. 3. maj 2011


Berlingske tidende

d. 11. apr. 2011

af

af

Mads Kastrup

d. 11. apr. 2011