Bøger / faglitteratur

Hormoner i balance : sådan tackler du hedeture, træthed og hormonelle forandringer


Beskrivelse


Læge giver gode råd om, hvordan kvinder i overgangsalderen kan pleje deres krop gennem naturlige metoder, bl.a. ayurvediske. Med opskrifter og øvelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 19. aug. 2011

En bog til kvinder med hedeture, træthed og hormonelle forandringer, men også til dem der gerne vil være sundere, slanke og stærkere med naturens egne midler.

Forfatteren som er læge forener lægevidenskaben med en ayurvedisk tilgang. Hun har tidligere skrevet Godt og sundt året rundt. Bogen guider 13 kvinder igennem deres forvandlingsproces og hjælper dem til at opnå større velvære. Der tages forskellige emner op bl.a. hedeture og hormonelle forandringer, tør hud, slap hud og appelsinhud, slappe muskler, mormorarme og slap bækkenbund osv. I kapitlerne giver hun gode råd, til hvad man kan gøre for at afhjælpe symptomerne. Hvis man ønsker sig en hud med glød og liv, skal man pleje sin hud med oliemassage, gå tidligt i seng, lægge en plejende ansigtsmaske, undgå for meget sollys, drikke fyldige væsker osv. Hvis man vil slippe for træthed og overvægt skal man spise et stort måltid til frokost, spise økologisk og kødfrit, drikke varmt vand en gang i timen osv. Generelt er mange af rådene almene og handler om at drikke nok væske, søvn, meditere, finde ro, have god vejrtrækning, dyrke yoga, og udtrykke følelser, men der er også specifikke ayurvediske råd.

Kvindevisdom : overgangsalder - ikke et tab, men en mulighed, 2010 er dagbogsfortegnelser. Der er ikke andre titler, der samler forskellige råd til til at pleje sin krop i alderen 40+.

Bech beskriver, hvordan kvinder kan pleje deres krop gennem naturlige metoder. Bogen er skrevet i et positivt opløftende sprog.


Sygeplejersken

Årg. 112, nr. 9 (2012)

af

af

Bodil Gyllembourg Lissau

Årg. 112, nr. 9 (2012)