Bøger / faglitteratur

Horoskopets huse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. juni 2014

For de relativt mange læsere, der dedikeret interesserer sig for astrologi, og mere bredt det alternative og det spirituelle. Forfatteren bruger begrebet "den avancerede begynder" som en målgruppe. Det jeg vil kalde den aktivt spirituelt søgende og ikke den forudsætningsløse.

Fjerde og sidste bind i en serie af bøger om horoskopets symboler. Alle bind bygger på 42 radiointerviews med forfatteren og astrologen Claus Houlberg fra 1987-88 sendt på Radio Lotus, en københavnsk radiokanal fra dengang. Teksten er altså i formen radioudsendelser som så senere er nedskrevet. De tre første bind er Horoskopets 12 tegn, Horoskopets planeter og Horoskopets aspekter. Dette sidste bind gennemgår så de 12 huse i astrologien. Er man forudsætningsløs indenfor astrologi virker det umiddelbart snørklet at få hold på de astrologiske huse. Men er man "en avanceret begynder" som forfatteren kalder det tror jeg man kommer et stykke vej mod forståelse netop i Houlbergs bog, der med sin lidt løse interview-stil åbner for egne refleksioner. Samlet set ikke den første bog jeg vil gribe på hylden til et spørgsmål om stjernetegn, men bogserien har helt sikkert et publikum blandt de som i forvejen kender noget til astrologi.

En mere traditionel lærebog er fx Astrologi a-z af Inge Kolding Trier. Houlberg er fx også forfatter til en række små hæfter om alle stjernetegn.

Relativ smal målgruppe. Anskaffelse efter evt. erfaringer med de andre bøger i serien.