Bøger / faglitteratur

Horsemanship


Beskrivelse


Vejledning i, hvordan man gennem praktiske øvelser, kan etablere kontakt, tillid og respekt mellem hest og rytter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. sep. 2008

Praktisk orienteret guide i naturligt horsemanship. De mange illustrationer og praktiske øvelser gør bogen rigtig god til såvel nybegynderen som mere erfarne hestefolk.

Bogen har styrke i at være skrevet ud fra skandinaviske forhold. Er oversat fra svensk af Mette Birkholm. Alle 3 forfattere er erfarne hestefolk. Bogen har en dejlig direkte og ligetil tone, hvor netop samarbejde, kommunikation og tillid mellem hest og menneske er i højsædet. Som der bl.a. står: "Der er ingen grænser for, hvad du kan gøre med din hest". Først definerer bogen sin brug af begrebet horsemanship: "I denne bog kan du læse om naturligt horsemanship. Her tager man altid udgangspunkt i hestens naturlige egenskaber og måde at kommunikere på." Efter teorien kommer alle de mange praktiske øvelser. Det gælder arbejdet i folden, fx at lægge grimen rigtig på og lukke hesten på fold korrekt. Prioriteret er også "føreøvelser", hvor man populært sagt "leger hest" og flytter rundt på hesten som en anden hest ville gøre det. Det betyder ledelse, men ikke dominans. Der er også afsnit om arbejdet i det bogen kalder en "roundcorral", som også kendes som en "roundpen". Det er det arbejde med hestens naturlige kropssprog som fx Monty Roberts er fortjent kendt for.

Andre gode bøger om naturligt horsemanship er fx Monty Roberts' Fra mine hænder til dine eller Kelly Marks Perfekte partnere.

Praktisk meget anvendelig guide i naturligt horsemanship man får lyst til at afprøve snarest.Informationer og udgaver