Bøger / faglitteratur / kogebøger

Hos Fischer : italiensk mad i danske gryder


Beskrivelse


90 opskrifter på pastaretter, kødretter og desserter. Nogle er tillempet og forfinet af forfatteren der er kok og restarautør. Andre er de originale klassikere, der stadig er populære på forfatterens spisested.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 15. feb. 2011

For alle der kunne tænkes at gå i køkkenet og kokkerere noget italiensk. Undertitlen antyder, at der er tale om mad, som kan fremstilles af danskere efter indkøb i danske butikker.

Forfatteren er også dansk. David Oliver Fischer har en alsidig kokkeuddannelse, men har i sit karriereforløb flere gange gæstet Italien og suget til sig af italienernes kogekunst. Han har i dag en restaurant på Østerbro i København, Hos Fischer, som bogen også hedder. Bogen er inddelt i: forretter, pasta, fisk, kød, tilbehør og desserter. En opskrift for hvert opslag med et delikat fotografi af retten. Opskrifterne er forholdsvis enkle, men kræver dog et vist håndelag (fx at lave en røget aubergine med indrullet gedeost) og en vis portion erfaring i køkkenet.

Vi er ikke ligefrem underforsynede med italiensk kogekunst på det danske bogmarked Moderne italienske retter, 2010, Italiensk, 2009 og Italiensk inspiration, 2009 blot for at nævne nogle af de seneste.

Mangler man lidt duft af Italien på sine kogebogshylder er denne et udmærket bud med sit danske udgangspunkt. Retterne er forholdsvis enkle og alligevel med strejf af det særligt italienske raffinement.