Bøger / faglitteratur til børn / løft og kig

Hos skraldemændene


Beskrivelse


Billedbog med løft og kig-flapper. Hvem henter affaldet? Hvad sker der på genbrugspladsen? Hvordan kan man undgå affald?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Hans Radsted

d. 4. maj 2009

En bog med spiralryg og kraftige papsider, som tydeligt indikerer pegebog. Til gengæld er teksten nærmest til voksne, så bogen henvender sig mest til forældre, som vil fortælle mindre børn om renovation og genbrug og som kan oversætte teksten til fortælling. Teksten vil først kunne selvlæses med udbytte fra omkring 12 år.

Ravensburger Buchforlag er bl.a. kendt for at lave udgivelser med tydelige og instruktive tegninger og det er også tilfældet her. Bogens otte opslag viser systemet i affaldsbehandling og genbrug gennem gode tegninger af maskiner og mennesker, hvis fornuftige handlinger er grundlaget for at systemet fungerer optimalt. Man kan løfte flapper på næsten alle sider, hvilket giver yderligere oplysninger, men som også signalerer privat køb og anvendelse. Fagligt er bogen helt i top, men teksten er så svær, at der ikke er sammenhæng mellem den og bogens fremtræden. Eksempelvis kan man løfte forsiden på en container med træaffald og på bagsiden står "Træaffald bliver findelt og lavet til spånplader eller briketter".

Der findes ikke umiddelbart andre materialer, som formidler viden om emnet på netop denne måde.

Det er en udgivelse som kommer godt rundt om sit emne, men hvor virkemidlerne ikke er afstemt til undervisningsbrug. Til gengæld kan man som forældre få meget ud af bogen hjemme i sofaen inden turen går ud for at se tingene i virkeligheden.