Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hospitalsklovnen


Beskrivelse


Den onde hospitalsklovn er efter Sofie. Hun kan ikke slippe væk. Hvordan klarer hun frisag?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 7. apr. 2014

Endnu en bog til læsetræning for dem, der har knækket læsekoden omkring 3.-4. klasse (9-10 år). Fleischers egen lidt uhyggelige forside med hospitalsklovnen og de plettede bogstaver skal nok fange målgruppens interesse.

Sofie er kommet på hospitalet med en knæskade, som hun har fået ved håndbold. På stuen ligger en dreng, der er meget ked af det og samtidig får meget medicin. Sofie får besøg af sine forældre, som hun synes er meget fjollede. Mens de er der, kommer der en hospitalsklovn ind på stuen, som forsøger at løfte stemningen uden held. Klovnen forsvinder hurtigt igen. Sofie opdager, at drengen ligger livløs og nogen har slukket for hans iltapparat. Sofie tilkalder hjælp, og da lægen siger, at de ikke har nogen hospitalsklovn, selvom sygeplejersken Marie har sagt noget andet, bliver Sofie bekymret. Det har hun også grund til. Sofie opdager, at Marie er hospitalsklovnen, som nu også vil skade Sofie med noget i sprøjten. Hun rammer i stedet Sofies far. Her slutter handlingen, så der må nødvendigvis komme mere. Sproget er som vanligt friskfyragtigt med lix 12,3. Forfatterens humoristiske streg tager lidt af uhyggen væk.

Der er mange gys for målgruppen fx Monstret i kælderen (14/11). For lidt ældre er der Den gale professor (04/43) med samme univers.

En blandt mange krimi/gys for målgruppen, der kræver en fortsættelse for at få afsluttet historien. Indkøb i lighed med øvrige anskaffelser af forfatteren.