Bøger / skønlitteratur / roman

Hotellet på hjørnet af bitter og sød


Beskrivelse


Den kinesisk-amerikanske dreng Henry mister kontakten til sin allerbedste veninde Keiku, da hun som andre japanere i USA bliver tvangsinterneret i 1942. Fyrre år senere finder han nogle effekter fra fortiden og vender i erindringen tilbage til dengang i Seattle.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 5. apr. 2011

Sentimental og rørende kærlighedsfortælling, der har baggrund i et af de dystre kapitler i nyere amerikansk historie: nemlig interneringen af de mange japansk-amerikanere under 2. verdenskrig. En øjenåbner for både yngre og ældre læsere.

I Seattle bliver alle japanske familier - i lighed med andre steder på den amerikanske vestkyst - i 1942 interneret i store lejre, da racehadet blusser op efter Pearl Harbor. Derfor bliver den 12-årige kinesiske dreng Henry brutalt skilt fra sin jævnaldrende japanske veninde Keiko. De to børn har fundet sammen på deres skole som de eneste ikke-hvide elever, og langsomt spirer venskab til kærlighed mellem dem. Selv om Henry besøger hende flere gang i lejren, sørger Henrys strenge, anti-japanske far for at cutte kommunikationen mellem børnene. Mange år senere, i 1986, da Henry netop har mistet sin kone, dukker der en række efterladte ting op fra de japanske familier, der måtte flygte dengang. Henry giver sig til at lede - både i sin erindring og blandt de mange effekter, og således får vi historien om kærlighed og svigt, om fædre og sønner - skiftevis i nutid og flashbacks og med en sidehistorie om en berømt jazzmusiker, der dedikerede et nummer til de to børn.

Danielle Steel har beskrevet samme tema i Familiens ære.

Velskrevet, indtrængende fortælling om et umuligt venskabs- og kærlighedsforhold mellem to ensomme børn, der bliver ofre for den usympatiske, ikke særligt ofte beskrevne tvangsinternering af japansk-amerikanerne under krigen.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 8. maj 2011

Både bitter og sød roman om ung – og umulig - kærlighed mellem kinesisk dreng og japansk pige i 1940’ernes USA. Hans far åbnede øjnene, og hans blik fandt Henry. Wo wei ni zuo. Ordene blev gispet m...


Berlingske tidende

d. 19. aug. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 19. aug. 2011