Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Hotte huer til børn


Beskrivelse


25 opskrifter på strikhuer til børn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Landberg

2007

Bogen er ikke for nybegynderen; man skal have nogen øvelse i både strikning og hækling, da huer og vanter ikke hører til de allernemmeste arbejder. Men har man lidt erfaring, er det til gengæld et håndarbejde med en overskuelig størrelse.

Bogen indeholder opskrifter på ca. 25 huer til små og større børn, de fleste strikkede og enkelte hæklede modeller. Til nogle af huerne hører der også matchende vanter eller tørklæder. Der er mange fine og meget varierede modeller, alle med detaljerede opskrifter, angivelse af garn osv. og tydelige farvefotos af de enkelte huer. Forfatteren har valgt at lave forholdsvis enkle modeller, da mange børn gerne vil have det på, der ligner de andres. Men alligevel har hver enkelt hue sit særpræg, der gør den personlig. Her er opskrifter på fx valkede spidshuer, den klassiske djævlehue, ribhuen og mange variationer over peruhuen med øreklapper. Forfatteren har udgivet adskillige andre strikke- og hæklebøger de senere år, både for børn og voksne, men kun med enkelte hueopskrifter.

Der findes en anden nyere bog med hueopskrifter Hotte huer, 2002 af Lena Blidell. Det er opskrifter på huer til voksne, de fleste i en mere avanceret stil end denne. Vi har ikke andre bøger med så mange opskrifter på børnehuer.

En rigtig lækker og brugbar bog med mange varierede huer, der ikke bliver så avancerede, at børnene ikke vil gå med dem. Der vil helt sikkert blive efterspørgsel på den nu, hvor efteråret nærmer sig.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 4 (2008)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 125, nr. 4 (2008)