Bøger / faglitteratur

Hov, et egern! : forstå psykologien bag din digitale tjekkeadfærd - og få gode ideer til at ændre den


Beskrivelse


Adfærdspsykolog Anders Colding-Jørgensen kigger på den adfærd, der gør at vi mennesker forholdsvis tit tjekker vores mobiltelefoner uden egentlig at kunne forklare hvorfor.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2019

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 3. maj 2019

Anders Colding-Jørgensen kigger på den adfærd der gør at vi mennesker forholdsvis tit tjekker vores mobiltelefoner uden egentlig at kunne forklare hvorfor. For læsere der interesserer sig for nyere digitale medier og digital adfærd.

I "Hov, et egern" gør Anders Colding-Jørgensen op med ideen om at vores adfærd på de sociale medier for eksempel skyldes vores dopaminniveau i hjernen. Han tilskriver adfærden, og især det at vi tit tjekker vores mobiltelefoner uden at kunne forklare hvorfor, vaner. At vi helt simpelt vænner vores hjerner til fx at tjekke vores mobiltelefon og dermed skaber stærke vaner i vores hjerne.

Bogen er kort og hurtig læst, men ikke desto mindre meget interessant. Anders Colding-Jørgensen kommer hverken med løftede pegefingre eller quick fixes, men med en plausibel og enkel forklaring på, hvorfor mange mennesker har svært ved at lade deres mobiltelefon være. Han skriver ikke ned til læseren og gør det let for alle at forholde sig til, hvorfor deres digitale adfærd er som den er og hvad der skal til for at ændre adfærden.

Det er meget nærliggende at nævne Imran Rashid og Søren Kenners helt nye bog Offline, som har en tilgang til den digitale adfærd der er baseret på udløsning af dopamin og oxytocin i hjernen. Begge bøger har ideer til, hvordan man ændrer sin digitale adfærd, men med hver deres udgangspunkt.


litteratursiden.dk

d. 28. aug. 2019

af

af

Jette S. F. Holst

d. 28. aug. 2019

Anders Colding-Jørgensens bog om psykologien bag vores digitale adfærd er en letlæst og tankevækkende læseoplevelse uden løftede pegefingre. I dagens Danmark fylder de sociale medier en del. Rigtig ma...


Berlingske tidende

d. 24. maj 2019

af

af

Christiane Vejlø

d. 24. maj 2019


Børsen

d. 17. okt. 2019

af

af

Henrik Ørholst

d. 17. okt. 2019