Bøger / faglitteratur til børn

Hovedbrud : naturvidenskab og filosofi


Beskrivelse


Hvad er tid og uendelighed? Hvad betyder det at være angst og være et menneske? I bogen får du både en naturvidenskabelig forklaring og en filosofisk forklaring på 22 ting fra vores verden, som kan være svære at forstå. Fra 11-14 år.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2020

af

af

Marion Tirsgaard

d. 16. sep. 2020

Hvad er tid og uendelighed? Hvad betyder det at være angst og være et menneske? I bogen får du både en naturvidenskabelig forklaring og en filosofisk forklaring på 22 ting fra vores verden, som kan være svære at forstå. Højtlæsning fra 9 år. Selvlæsning fra 11 år.

Johan Olsen og Vincent F. Hendricks ser nærmere på 22 hovedbrud, som defineres som ting og sager, vi som mennesker ofte ikke helt forstår. Johan Olsen beskriver hvert hovedbrud fra en naturvidenskabelig vinkel, mens Vincent F. Hendricks ser på de enkelte hovedbrud fra en filosofisk vinkel. Bogen kommer rundt om emner som klima, angst, fejl, uendelighed, humor, og hvad det vil sige at være et menneske. Bogen er illustreret med fotos, tegninger og figurer. Johan Olsen er biolog og musiker og har udgivet flere børnebøger om naturvidenskab, fx Hvad er et æg? Vincent F. Hendricks er professor i filosofi og har skrevet flere bøger for voksne.

Velfortalt, flot og umådelig spændende bog, der kommer rundt om emner, der kan være svære at forstå og begribe for både børn og voksne. Forfatterne formidler med brug af hverdagseksempler, illustrationer og et enkelt sprog en række emner, som mange børn funderer over, på en interessant og vedkommende måde.

Vil du gerne læse mere om naturvidenskabelige og filosofiske emner, så prøv fx Bogen om verdenHvad himlen kan fortælle osTænk stort, Hvad himlen kan fortælle os eller Tænk stortVil du gerne læse mere om naturvidenskabelige og filosofiske emner, så prøv fx Bogen om verden, eller Tænk stortVil du gerne læse mere om naturvidenskabelige og filosofiske emner, så prøv fx Bogen om verden, Hvad himlen kan fortælle os eller .


litteratursiden.dk

d. 14. okt. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 14. okt. 2020

Forfatterne tager små og store spørgsmål op og vender og drejer dem i et forsøg på at kaste et både naturvidenskabeligt og filosofisk lys på tingene. Hovedbrud vil sige, at man tænker meget over nogl...


Berlingske tidende

d. 4. okt. 2020

af

af

Søren Schauser

d. 4. okt. 2020


Børn & bøger

Årg. 74, nr. 2 (2021)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 74, nr. 2 (2021)