Bøger / skønlitteratur / biografiske digte

Hovedløst - 39 skitser : digte, kommentarer, historier


Beskrivelse


Digte og korte tekster, der beretter om en mands liv med fokus på erotik, familie og historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2015

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 18. maj 2015

Spraglede tekster om livets mange mirakler fortalt af en erfaren historiefortæller, mest for mandlige læsere.

"Hovedløst" består af digte, kommentarer og historier. En mand ser tilbage på situationer i livet, der har bevæget ham. Teksterne er opdelt i 13 emner, herunder bl.a. "familie", "tro", "rejse" og "erotik". Jeg-fortælleren er optaget af de nære ting som familien, opvæksten og ikke mindst erotikken, hvor mødet med kvindekønnet spiller en afgørende rolle. Som fx i digtet "Fingrenes dans: "Han sidder tæt op af kvinden/hendes skuldre lokker til rytmiske cirkler/han læner sig frem for at suge hendes duft ind/". Derudover handler teksterne om ydre begivenheder som rejser til Kina og Barcelona. Historierne omhandler også holdningsbaserede udsagn omkring politik, krig, tro og forholdet mellem det kvindelige og det mandlige.

Bogen vil favne både erindring, fakta, myte og fiktion i digtform, prosa og essay. Flere af teksterne forbliver personlige betragtninger, som ikke løfter sig op på et alment niveau. Bogens styrke derimod er det klare mundrette sprog, fokus på detaljerne og den korte knappe fortælling. Som fx historierne "Mormor fortæller II" og "Krabben og kysset".

Fortælleren Rune T. Kidde har en langt større kvalitet i sine historier med fokus på forskellige debatemner som fx manderollen i Da Henry Høj gik over i historien.