Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hr. Hørmer


Beskrivelse


Claras familie styres med hård hånd af moderen, som er kandidat til det britiske parlament. Heldigvis lærer Clara den lokale vagabond hr. Hørmer at kende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2014

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 25. apr. 2014

Bogen er egnet til højtlæsning fra 7-10 år. Quentin Blakes karakteristiske lidt skøre, kantede og humoristiske streg pryder forsiden og giver god appetit på videre læsning.

Dette er forfatterens 2. udgivelse på dansk. Clara er ensom. Hendes familie styres med hård hånd af moderen, som er kandidat til det britiske parlament, og i skolen bliver hun drillet. Hun knytter sig til den lokale vagabond hr. Hørmer og modtager endelig den omsorg og ægte interesse, som burde komme fra familien. Clara og vagabonden beriger og supplerer hinanden godt; og det ender faktisk med, at hr. Hørmer indirekte hjælpe Clara til en god relation til sin familie. Historien er skrevet i et nemt og mundret sprog, som gør den velegnet til højtlæsning. Quentin Blakes illustrationer i sort streg supplerer handlingen godt.

Historien minder genremæssigt om Roald Dahls højtlæsningsbøger - fx Den fantastiske hr. Ræv.

En sjov og underholdende historie med god mulighed for at dykke ned i flere forskellige dilemmaer og problemstillinger, som nemt kan relateres til hverdagen, og som kan danne baggrund for en snak.