Bøger / skønlitteratur / roman

Hudløs


Beskrivelse


Alice og Jonathans søn Liam bliver diagnosticeret med skizofreni. Uenighed om behandlingen gør, at Alice rejser væk med sønnen, da hun mener at omsorg og kærlighed kan få Liam til at få det bedre. I stedet får det voldsomme konsekvenser for familien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2017

af

af

Louise Hede

d. 9. okt. 2017

Alice og Jonathans søn Liam har skizofreni. Uenighed om behandling gør at Alice rejser væk med sønnen, men det har voldsomme konsekvenser til følge. For voksne læsere af romaner.

Alice og Jonathan er lykkelige for at få sønnen Liam, men efter nogle år går det op for dem, at Liam er anderledes end andre børn. Liam bliver diagnosticeret med skizofreni, men forældrene er uenige om behandlingen. Jonathan mener, de skal stole på lægerne, og lade Liam medicinere. Alice mener hun selv kan hjælpe sin søn uden medicin. Lige inden Liams behandling skal gå i gang, rejser Alice væk med Liam, men det viser sig at blive mere og mere svært for Alice at styre Liam og hans voldsomme adfærd.

Nervepirrende psykologisk historie om en moders kamp for at "redde" sin psykisk syge søn, med voldsomme resultater til følge. Bogen skifter mellem fortid og nutid, som er med til at vise den negative udvikling der sker. Til tider er den meget barsk, men stadig svær at slippe.

Der findes ikke mange bøger om forholdet mellem forældre og børn med skizofreni. I Jakobs dæmonerRud fortæller en mor om sit voksne barns skizofreni. Stemningsmæssigt mindede den om Kamilla Hega Holsts RudDer findes ikke mange bøger om forholdet mellem forældre og børn med skizofreni. I Jakobs dæmoner fortæller en mor om sit voksne barns skizofreni. Stemningsmæssigt mindede den om Kamilla Hega Holsts .