Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hugo maler


Beskrivelse


Hugo og far maler på en væg i stuen. Først går det godt, men så kommer far og Hugo op at diskutere, om de skal male en Zoo eller et cirkus. Heldigvis tager far sig en lur, så nu kan Hugo bestemme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 19. sep. 2014

Til den allerførste selvstændige læsning til børn på 6-7 år. Teksten er bygget op med lydrette ord plus nogle af de 120 mest almindelige småord.

Det er de dejlige børnevenlige illustrationer, som dominerer bogen. Teksten fylder 2-3 korte linjer pr. side, og den er sat med store typer. Far og Hugo skal male på en væg i stuen. Mens de maler, kommer hunden Fido. Han dypper halen i malingen og maler med. Far og Hugo kommer op at diskutere, om maleriet skal være en zoo eller et cirkus. Pandabamsen, som sidder på kommoden, tager sig til hovedet og kan ikke lide, at de skændes, og hunden løber væk. Mens far tager en lur, maler Hugo en giraf med krokodillegab. Pandabamsen, Fido og Hugo venter spændt på, at han skal vågne.

Denne nye titel lægger sig helt tæt op ad de tidligere udgivelser i serien Læs lydret. Trin 2. Illustratoren er den samme som i Pif paf - en ulv.

En fin lille bog med en humor som begynderlæseren vil nyde.