Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hugormens bid


Beskrivelse


Fantasy. Li er alvorligt syg. Hendes mor er den eneste, der kan redde hende. Men kan de finde moren?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 20. juni 2011

De tre sidste bøger af seks i den spændende og letlæste fantasy-serie Ravets børn til læsetræning og fritidslæsning fra slutningen af 2. kl.

I Et hårdt liv bliver Ask og Tha taget til fange og skal sælges som slaver. Det lykkes dem at flygte, og under flugten møder de tilfældigt Asks far, der er solgt som slave. Børnene redder ham, og sammen når de tilbage til mosen, hvor de finder landsbyen afbrændt. I Hugormens bid møder Tha, Ask og hans far de fredløse, og Asks søster Li. Li bliver alvorligt syg, og den gamle kone Isa mener, at hun vil dø, hvis ikke hendes mor kommer hjem. Ask rejser sammen med Tha til sin gamle by, hvor han finder sin mor. Kong Arild har været udsat for sort magi og ligger nærmest død. Hans onde dronning Pil har taget magten og er blevet kæreste med en kriger. I sidste bind Det sidste slag reddes trådene ud. Asks mor kommer hjem og redder Li fra at dø. Den onde dronning bliver afsløret og omdannet til en sort ravn. Kongen vågner op, og hans forsøg på at fortsætte ravfolkets slaveri mislykkes. Ravfolket beslutter sig sammen med de fredløse for som frie folk at bygge en ny by - uden konge.

Bøgerne er som de tre første skrevet i et letlæseligt sprog med forholdsvis korte sætninger og har et meget indbydende layout med spændende, farverige illustrationer. Serien har potentiale til at blive lige så populær som Drageherren.

Begynderlæserne har fået en ny og spændende fantasyserie, hvor tekst og illustrationer spiller fornemt sammen.