Bøger / skønlitteratur til børn

Hugos gravko


Beskrivelse


Billedbog. Hugo ønsker sig Krafttonseren 3000 til sin fødselsdag. En sej gravko, han kan styre og køre. Den er sej og modig, og det kan jo være godt, hvis man som Hugo er mørkeræd og bange for hunde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 29. aug. 2017

Billedbog om drengen Hugo, som er bange for flere ting. Til sin fødselsdag ønsker han sig kun en ting; verdens sejeste gravko. For børn, nok især drenge, på 3-6 år.

Hugo får sit ønske opfyldt på sin fødselsdag. Han får verdens sejeste gravko, Krafttonseren 3000, en stor selvkørende gravko, som Hugo kan køre og grave med. Hugo er ellers både bange for mørke og store hunde, men sammen med den nye gravko klares alle forhindringer. For gravkoen er meget stærk og modig. Hugo sætter sig op i sin Krafttonser 3000 efter fødselsdagssang og udpakning. Han er glad for den og leger med den øjeblikkelig. I sandkassen bliver de andre børn bange, da bulldoggen Bulli pludselig viser sig, men ikke Hugo. Hugo og hans modige gravko går straks til angreb, og Bulli flygter. Om natten løfter gravkoen Hugo op til lyskontakten, og så er Hugo ikke bange mere, for han har sin modige gravko.

Billederne er lyse i farverne, enkle og udtryksfulde, og de er ganske charmerende, men historien og pointen virker letkøbt. Kan en ting eller et stykke legetøj løse tryghedsproblemer om natten eller fjerne frygten for store hunde?.

Der er en del bøger om at mangle mod og være mørkeræd. I Løver under sengenBange for alt køber far et tøjdyr, en løve, til Josefine, som løser problemet. I den meget vellykkede Bange for alt er der en helt anden indgangsvinkel til at være bange og få modDer er en del bøger om at mangle mod og være mørkeræd. I Løver under sengen køber far et tøjdyr, en løve, til Josefine, som løser problemet. I den meget vellykkede er der en helt anden indgangsvinkel til at være bange og få mod.