Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hugos heltefærd


Beskrivelse


Fantasy. Det unge pindsvin, Hugo Egemod lever et roligt og tilfredsstillende liv som respekteret lygtetænder på en af de flyvende Himmeløer. En dag bliver han opsøgt af den eventyrlystne pindsvineprinsesse, Esmeralda Letpåtå. Hun er overbevist om, at Hugo er udset til at være hendes ledsager i en farefuld søgen efter De Seks Kroner fra Magtens Grævlinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 1. apr. 2011

Denne børnebog henvender sig til eventyr- og fantasy-læsere fra 10 år. Den flot tegnede og farvelagte forside viser med al tydelighed, at her er tale om en fantasy-bog for det yngre publikum.

Forfatteren har skrevet adskillige bøger for børn og unge på engelsk. Hovedpersonerne i denne fantasy med dyr i mennesketøj er det unge pindsvin Hugo Egemod og den unge pindsvineprinsesse Esmeralda Letpåtå. Hugo har hidtil levet en stillestående og fredelig tilværelse som lygtetænder på en af de flyvende Himmeløer. Men hyggen og trygheden bliver pludselig afbrudt, da han møder den kække og eventyrlystne Esmeralda, der har en udviklet sans for magi og farlige eventyr. Grundet nogle gamle forudsigelser har hun udvalgt Hugo til at hjælpe sig med at finde De Seks Kroner fra Magtens Grævlinger. Det er en velskrevet og godt disponeret historie med et klassisk plot. Sproget er godt og varieret, og illustrationerne er ligeledes af klassisk tilsnit og rigtig flotte. Hovedpersonerne fungerer fint sammen med deres meget forskellige temperamenter.

Læsere af denne bog vil sikkert også have glæde af at læse Paul Stewarts glimrende fantasy-serie En historie fra kanten, der også omhandler svævende planeter og flyvende skibe.

Det er en rigtig god børnebog, som er velskrevet og letlæselig med store læsbare typer og mange illustrationer, hvoraf flere fylder en hel side. De mange flotte tegninger af Gary Chalk er med til at gøre bogen indbydende, samtidig med at de supplerer teksten på bedste vis.Informationer og udgaver