Bøger / skønlitteratur til børn

Hulder til Balder


Beskrivelse


Billedbog. Hilda har bagt kage og lavet te. Det dufter dejligt synes Hilda, men hunden Hulder er ikke enig. For i dag er det onsdag, og der kommer Hildas ven Balder på besøg, og så bliver Hulder helt sort indeni.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2019

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 18. mar. 2019

Hilda har bagt kage og lavet te. Det dufter dejligt synes Hilda, men hunden Hulder synes ikke det dufter godt. For i dag er det onsdag, og der kommer Hildas ven Balder på besøg, og så bliver Hulder helt sort indeni. En billedbog om at gøre noget dumt, fordi man føler sig udenfor. Fra ca. 4 år.

Da Balder går, stikker han et brev ind ad brevsprækken. Hulder gemmer brevet, for måske er det et kærestebrev, og så kan det være at Hilda altid vil være sammen med Balder. Næste onsdag kommer Balder ikke og Hilda bliver helt sort indeni. Hulder finder brevet frem, og det viser sig, at det er en invitation fra Balder til både Hilda og Hulder! Forfatter Inge Duelund Nielsen har en del udgivelser bag sig, bl.a. billedbøgerne Silja min SiljaMof og muren og Mof og muren. Det er illustrator Gitte Gades billedbogsdebutDa Balder går, stikker han et brev ind ad brevsprækken. Hulder gemmer brevet, for måske er det et kærestebrev, og så kan det være at Hilda altid vil være sammen med Balder. Næste onsdag kommer Balder ikke og Hilda bliver helt sort indeni. Hulder finder brevet frem, og det viser sig, at det er en invitation fra Balder til både Hilda og Hulder! Forfatter Inge Duelund Nielsen har en del udgivelser bag sig, bl.a. billedbøgerne Silja min Silja og . Det er illustrator Gitte Gades billedbogsdebut.

Det er en meget sød og varm historie, som man bare må knuselske for de skønne illustrationer og den sprudlende tekst. Illustrationerne er holdt i varme, brunlige nuancer og ligner en blanding af tegning og akvarel. Hunden Hulder har de skønneste udtryk, og billederne stråler af den varme der er mellem Hulder og Hilda, og Balder og Hilda. Teksten er sjov og poetisk med rytme skabt ved gentagelser og leg med ordenes lyde.

Leopold-bøgerne er virkelig gode til at behandle følelser, og sådan er det også med Den dag Leopold blev - jalouxLydia får en lillesøster. Ellers er der mange der handler om søskendejalousi, fx Lydia får en lillesøsterLeopold-bøgerne er virkelig gode til at behandle følelser, og sådan er det også med Den dag Leopold blev - jaloux. Ellers er der mange der handler om søskendejalousi, fx .


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 16. juni 2019

Det gør så ondt, at man har lyst til at gøre andre ondt, når den, man helst vil være sammen med, tilbringer tid med en anden. Grimme og forbudte følelser i smuk billedbog om jalousi og fortrydelse. H...


Politiken

d. 23. apr. 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 23. apr. 2019