Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Hulebogen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2017

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 2. feb. 2017

Forestil dig en hyggelig hule som du selv har bygget. Når du har læst denne bog vil du være fuld af ideer og klar til at bygge - indendørs eller udendørs. Bogens ideer vil tiltale børn mellem 5 og 10 år. De skal dog læse sammen med en voksen, da der er meget tekst. Kan også bruges af spejdere, naturinstitutioner etc.

Ideer til huler i træer, under buske, i skoven og mange andre steder. Du kan bygge til dig selv, dine bamser eller en hel fest. Brug paraplyer, halmballer, sne, pilegrene, papkasser osv. Teksten er en blanding af forfatternes beskrivelser af egne huler, og konkrete tips til at bygge hulerne. Der er mange billeder af både detaljer og færdige huler. Til slut hulebyggertips om at vælge det rette sted, gøre vandtæt, lave egne pløkker etc. og lidt om sikkerhed.

Det gode er de mange billeder af sjove huler og glade børn. Det giver lyst til at bygge en hule selv. Ind imellem er der meget "snak" som mest er til voksne, men man behøver ikke at læse det hele for at få ideer.

I 2008 Vild med - huler og hytterHuler hele åretHuler & hytter af skrot og skrammel som ikke er så omfattende. I 1997 kom Huler hele året som tager udgangspunkt i huler bygget af forskellige folkeslag gennem tiderne og Huler & hytter af skrot og skrammel - en fotobog om en hule/hytte-udstilling, som ikke indeholder byggevejledninger men kan bruges til inspirationI 2008 Vild med - huler og hytter som ikke er så omfattende. I 1997 kom som tager udgangspunkt i huler bygget af forskellige folkeslag gennem tiderne og Huler & hytter af skrot og skrammel - en fotobog om en hule/hytte-udstilling, som ikke indeholder byggevejledninger men kan bruges til inspirationI 2008 Vild med - huler og hytter som ikke er så omfattende. I 1997 kom Huler hele året som tager udgangspunkt i huler bygget af forskellige folkeslag gennem tiderne og - en fotobog om en hule/hytte-udstilling, som ikke indeholder byggevejledninger men kan bruges til inspiration.