Bøger / skønlitteratur / roman

Hulernes sang


Beskrivelse


Ayla er i lære som spirituel leder og healer hos sin mage Jondalars folk. Det er et ærefuldt hverv, men prisen er høj, erfarer både Ayla og Jondalar.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 7. mar. 2011

Sjette og sidste bind i Jean M. Auels voluminøse serie fra forhistorisk tid har ikke brug for aktiv formidling; det er allerede efterspurgt af seriens trofaste læsere og vil givetvis toppe på forårets reserveringskøer og bestsellerlister.

Vi befinder os i forhistorisk tid i det, der nu er Sydfrankrig. Den voksne Ayla har fået en mage og en datter og er ved at blive uddannet til Zelandoni, dvs. sprituel leder og healer. Det er en både omfattende, ærefuld og til tider farlig position på grund af rivalernes misundelse, men Ayla kan klare det hele. Skønt hun er anderledes af udseende og oprindelse end sit nuværende folk, er hun en prægtig kvinde; handlekraftig, snarrådig, modig og lærd ud i naturhelbredelse og psykologi. Det er en meget lang bog med et stort persongalleri og detaljerede beskrivelser af klædedragt, ceremonier, jagter mv. Samtidig er den meget underholdende, grænsende til det trivielle, men den får rigtig mange læsere, og nye kan faktisk godt springe på her.

Man sammenligner ikke amerikanske Auel (f. 1936) med andre. Tværtimod dannede hendes serie om Jordens folk i 1980'erne skole for en bølge af meget underholdende romaner fra forhistorisk tid.

Afsluttende del af Auels herostratisk berømmede serie om kvinden Ayla fra forhistorisk tid. Der har været relativt stille om serien i en del år efterhånden, og det store spørgsmål er nu, om Hulernes sang giver serien en opblomstring, der varer ud over nyhedens interesse for denne sidste del.


litteratursiden.dk

d. 11. apr. 2011

af

af

Arne Larsen

d. 11. apr. 2011

Det begyndte for 30 år siden med Hulebjørnens klan , og nu er den store og enormt populære saga om istidspigen Ayla nået til sin slutning. Romanen tager direkte over, hvor det forrige bind Folket i ...


Jyllands-posten

d. 8. apr. 2011

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 8. apr. 2011


Berlingske tidende

d. 1. apr. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 1. apr. 2011


Weekendavisen

d. 1. apr. 2011

af

af

Johanne Mygind

d. 1. apr. 2011


Kristeligt dagblad

d. 9. maj 2011

af

af

Maria Sjøqvist

d. 9. maj 2011