Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Hulter-bulter-folket og andre børnerim


Beskrivelse


Rim der stimulerer børns lyst til at lege med sproget. Den handler bl.a. om Slikmutter Molly, der gerne vil tabe sig og Lektor Ludvig der leger med ord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 4. sep. 2013

Bogen henvender sig til dem, der holder af rim og remser, og den kan som sidegevinst anvendes i forbindelse med sprogstimulering. Aldersmæssigt er målgruppen bred, fra de 3-9-årige, men nærværende lektørs datter på 12 år fandt også stor glæde ved at læse rimene.

En herlig og veludført rimet billedbog af Stine de Paoli, som er debutant. De Paoli skriver rim, som om hun ikke lavede andet - de er forfriskende, overraskende og dejligt frække og uventede. I hvert rim gemmer sig et smil, og det bliver ikke mindre efter utallige gennemlæsninger. Der er flere rim, der træder frem, men især "Lektor Ludvig" leger med ord på en måde, så de fleste børn vil komme til at tænke ud over rimet. Der bliver stillet spørgsmålstegn ved ords logiske sammensætninger, fx er en papfar en far, der er skåret ud i pap? Bo Odgård Iversen har tidligere illustreret en del rimede billedbøger, og han giver rimene liv med sine dejligt gakkede tegninger.

Uden at overdrive, kan der trækkes paralleller til Halfdan Rasmussen, især i første rim "Helge har en hulbutik" og "Slikmutter Molly", men også den svenske Carin Wirsén dukkede op i tankerne ved læsningen.

En virkelig dejligt rimet billedbog for de 3-9-årige, der bidrager billedbogskrybben noget nyt, forfriskende og frækt, som vil have læsere mange år. Tankerne ledes i flere af rimene hen på Halfdan Rasmussen, og bogen kan ydermere anvendes til sprogstimulering.