Bøger / faglitteratur

Human resource management : organisation og menneske


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. jan. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 5. jan. 2011

Denne bog er skrevet med henblik på undervisningen på HD og diplomuddannelserne, og efterspørgslen vil følge udbredelsen dér, men dens grundighed og systematiske opbygning sikrer, at den også kan bruges som støtte for ledere i hverdagen.

Bogen behandler HRM bredt, med hovedvægt på personalet som en ressource, som det er vigtigt at arbejde professionelt med. Bogen er delt op i fire hovedafsnit: Rekruttering, udvikling, fastholdelse og afvikling, og de fire emner er omfattende behandlet. Bogen er opbygget som en egentlig lærebog, og der er ikke - som i så mange andre tilfælde - lagt op til personlig refleksion gennem fx spørgsmål efter de enkelte kapitler. Sproget er fint og ligefremt, og litteraturliste og stikordsregister helt i orden. En bog som dækker sit emne ud i alle hjørner, og som fungerer som en fuldstændig indgang til emnet.

Der er allerede mange bøger om HRM. Denne dækker hele emnet uden at give det en særlig vinkel. Sammenlignet på omtale er den på niveau med Holt Larsens: Human ressource management : license to work, men den er mere rettet mod de konkrete studier.

En fornem lærebog i HRM på HD og diplomniveau, som også med udbytte benyttes i det praktiske ledelsesarbejde.


Berlingske tidende

d. 10. apr. 2011

af

af

Henrik Ørholst

d. 10. apr. 2011