Bøger / faglitteratur

Humanistens guide til det private erhvervsliv


Beskrivelse


Indføring i, hvad humanisten skal lave i det private firma, om stillingsopslaget, jobsamtalen og kontrakten, samt en gennemgang af begreber og afdelinger i en privat virksomhed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 29. aug. 2016

Ledere i det private erhvervsliv er ikke interesserede i at høre om problemer, og de har ingen humor. Dette og mange andre fif får man her, hvor de store kulturforskelle mellem det offentlige og det private afdækkes. For alle humanistisk uddannede akademikere, der ønsker at tage springet over i et privat firma.

I vidensamfundet søger erhvervslivet i stigende grad folk, der kan kommunikere, gennemskue trends og dreje produkter efter de kræsne forbrugeres lyst. Der er brug for humanister med en anden tilgang til virksomhedens produkter. Men kommer man direkte fra universitet, er der nogle ting, der skal læres og aflæres. Glem fx alt om dit speciale og lange rapporter, i det private skriver man kort og koncist. Lederen ønsker løsninger i stedet for problemer. Vi får en indføring i, hvad humanisten skal lave i firmaet, stillingsopslaget, jobsamtalen og kontrakten. Dernæst en gennemgang af begreber og afdelinger i en privat virksomhed. Der sluttes af med en ordliste. Dennis Nørmark har tidligere skrevet Kulturforståelse for stenalderhjerner. Han er antropolog og arbejder som erhvervskonsulent.

Fin indføring i forskellene på et akademikerjob i det offentlige og det private, skrevet med et glimt i øjet. Nogle af begreberne kendes efterhånden også fx i kommunerne, men alligevel er det private en anden verden.

Andre har tidligere skrevet om emnet bl.a Humaniora - erhvervslivets nye grundstof, som ikke er en så direkte guide.


Jyllands-posten

d. 1. okt. 2016

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 1. okt. 2016


Politiken

d. 26. aug. 2016

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 26. aug. 2016