Bøger / faglitteratur / erindringer

Humlen ved det hele : mit eventyrlige liv med bier


Beskrivelse


En personlig og kærlig beskrivelse af humlebiens historie og livscyklus og de mange oplevelser, forfatteren har haft med humlebier verden over.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 30. mar. 2015

331 sider om humlebier og ikke en eneste illustration. Lyder det kedeligt? Det er det ingenlunde. Det er derimod en stærkt underholdende, lærerig og personlig beretning om et liv helliget naturens forunderlige verden i almindelighed og bier i særdeleshed. For naturinteresserede nørder såvel som "almindelige" lånere.

Engelske Dave Goulson (f. 1965) er ekspert i humlebier og naturforkæmper. Allerede som barn var han helt pjattet med at indfange, iagttage, helbrede og udstoppe dyr, ofte med uheldig udgang. Sidenhen er det gået sin slagne gang, og han er nu professor i biologi, og undervejs har han gjort en del svinkeærinder og deltaget i de særeste projekter og ekspeditioner i især England, New Zealand og Tasmanien vedrørende sin store passion: humlebier. Der findes omkring 25.000 arter, men de er stærkt truede, og verden vil blive markant dårligere stillet uden uden mangfoldigheden af bier. Goulson har derfor oprettet en fond til bevarelse af humlebier og det med stor succes.

En dejlig livsbekræftende bog skrevet på nysgerrighed, engagement og indignation. Er man bare lidt naturinteresseret, bliver man let indfanget af Goulsons begejstring og letflydende skrivestil, og undervejs bliver man ikke så lidt klogere.

Tæt beslægtet læsning er Fredrik Sjöbergs FluefældenEn kort historie om næsten alt, Bill Brysons En kort historie om næsten alt og Bruce Chatwins bøgerTæt beslægtet læsning er Fredrik Sjöbergs Fluefælden, Bill Brysons og Bruce Chatwins bøger.


litteratursiden.dk

d. 21. apr. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 21. apr. 2015

Her er noget så overraskende som en selvbiografisk biologi bog om bier, som både er underholdende og poetisk. En kærlig og tankevækkende skildring af forfatterens og humlebiernes liv. Forfatteren Dav...


litteratursiden.dk

d. 26. nov. 2016

af

af

Anne Voel

d. 26. nov. 2016

I bedste blink-i-øjet-britiske fortælletradition har Dave Goulson forfattet to bøger: Humlen ved det hele og Summen over engen. Han er en engelsk entomolog med ekspertise i humlebier, og bøgerne indeh...


Jyllands-posten

d. 28. apr. 2015

af

af

Lars Ole Knippel

d. 28. apr. 2015


Kristeligt dagblad

d. 21. maj 2015

af

af

Michael Stoltze

d. 21. maj 2015


Tidsskrift for biavl

Årg. 149, nr. 6 (2015)

af

af

Asger Søgaard Jørgensen

Årg. 149, nr. 6 (2015)