Bøger / faglitteratur til børn

Humør og følelser


Beskrivelse


TTT. Jeg læser-serien er velegnet til børn, der skal lære at læse eller lige har lært det. Download elevopgaver og lærervejledning på www.jeglæser.dk. Lix: 15.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 23. okt. 2015

Vi er i forskelligt humør i løbet af dagen. Vi har følelser, som kan mærkes i kroppen. Du kan have sommerfugle i maven, en klump i halsen, og du kan få gåsehud. Vores følelser påvirker vores humør. Til børn fra 8-10 år.

Det er vigtigt at forstå sig selv og andre. Det er vigtigt at snakke om følelser, men det kan være svært. Bogen indeholder opslag om følelserne: Glæde, vrede, ked af det, genert og om at være bange. Det er en god ide at lære at tale om følelser. Hvis man har såret nogen, må man godt sige undskyld. Er du åben om, hvordan du har det, opdager du, at du ikke er alene om at have følelser. Bogen er udgivet i serien "Jeg læser. Dig og din verden" og har lix 15. Illustrationerne er farvede tegninger af børn, som er tegnet fra hårtop til navlen. Figurerne har ingen hage og skuldre og armene er tynde som tændstikker.

Bogen vil have dig til at forholde dig til dine egne og til andres følelser. Det er en godt begyndelse. Det er sundt at få sat ord på sine følelser. Illustrationerne lægger vægt på ansigtsudtryk, og det er fint, men jeg bryder mig ikke om de tynde arme. Jeg synes ikke, de passer til det seriøse emne.

En anden bog i samme serie er fx KjolerBørn skriver til børn - om skilsmisseBange, vred og glad, som ligner denne her. Der findes i forvejen ikke mange læs-selv bøger om følelser til unge læsere. Men et eksempel kunne være Børn skriver til børn - om skilsmisse fra 2005. Emnet er beskrevet i flere billedbøger fx Bange, vred og glad, men de er for yngre børnEn anden bog i samme serie er fx Kjoler, som ligner denne her. Der findes i forvejen ikke mange læs-selv bøger om følelser til unge læsere. Men et eksempel kunne være fra 2005. Emnet er beskrevet i flere billedbøger fx Bange, vred og glad, men de er for yngre børnEn anden bog i samme serie er fx Kjoler, som ligner denne her. Der findes i forvejen ikke mange læs-selv bøger om følelser til unge læsere. Men et eksempel kunne være Børn skriver til børn - om skilsmisse fra 2005. Emnet er beskrevet i flere billedbøger fx , men de er for yngre børn.