Bøger / faglitteratur

Hun er kaos : en hyldest til følelser, som ikke kan fikses


Beskrivelse


Selvterapeutisk bog, hvor forfatteren behandler gamle traumer og sine problemer med sindet på en kunstnerisk måde. For unge kvinder, der har det svært i livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2021

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 1. okt. 2021

Selvterapeutisk bog, hvor forfatteren behandler gamle traumer og sine problemer med sindet på en kunstnerisk måde. For unge kvinder, der har det svært i livet.

Kunstnerisk selvhjælpsbog, der udover indledningen består af en sætning pr. side, der alle begynder med "Hun er...". Bogen har ingen sidetal. Den er skrevet meget direkte til et du, fx dette citat i det indledende afsnit: "Helt ærligt, min skat. Livet... FUCK MIG! Det er jo vanvittigt kaotisk (...) Du er her, så fucking vær her". Forfatteren beskriver, hvordan hun selv har følt sig forkert, mærkelig og syg. Hun ønsker med denne bog at give læseren et følelsesleksikon til mennesker, der føler sig anderledes.

Smal udgivelse, hvor de berørte vil få noget ud af den, og andre vil have vanskeligt ved at forstå meningen med bogen. "Hun er..."- sætningerne indeholder ofte en dobbelthed, da personen, der tales til og forfatteren selv, har både lys og mørke i sig fx "Hun er den perfekte blanding af sårbarhed og usårlighed". Nogle af "Hun er..." sætningerne er skægge fx: "Hun er bogklubben, som forvandles til stripklubben, og omvendt". Bogen er lavet i et lækkert materiale, hvor der er tænkt på æstetikken. Som læser uden for målgruppen bliver de mange bandeord, udråbstegn og den direkte tiltale trættende.

Bogen er helt sin egen, så en sammenligning er svær, men denne selvhjælpsbog dvæler også ved nogle af de samme emner: Gode vibrationer - godt liv : selvkærlighed er nøglen til din storhed.