Bøger / skønlitteratur / roman

Hun skal leve


Beskrivelse


Den svenske kommissær Ewert Grens og en tidligere civilagent infiltrerer hinandens områder. Grens for at opklare en gammel sag, hvor han blev personligt involveret, agenten for at redde sin families liv. Det udvikler sig til et hæsblæsende mareridt i kapløb med tiden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 4. okt. 2019

En af årets absolut bedste krimier, som vil holde selv de mest forvænte og kvalitetsbevidste krimilæsere i et åndeløst jerngreb fra først til sidst. Vil den uortodkse og excentriske politikommissær Ewert Grens kunne holde stand mod de kræfter, der truer alt, hvad han tror på og står for?.

Snart skal den melankolske Ewert Grens pensioneres fra sit job som kommissær ved Citypolisen i Stockholm. Men først bliver en gammel sag om en familietragedie, hvor Grens blev personligt involveret, genaktiveret, og da han samtidig bliver kontaktet af Piet Hoffmann, politiets tidligere og officielt ikkeeksisterende civilagent, går alt meget stærkt. På grund af en politilækage er Hoffmanns familie truet på livet i forbindelse med noget våbensalg, og han har desperat brug for Grens' hjælp. Grens har brug for Hoffmann til sin sag, og efter aftale infiltrerer de hinandens områder og tager i kapløb med tiden, lækager og skruppelløse albanske bagmænd alle kneb i brug.

Suveræn krimi på alle måder. Indhold, form, sprog, komposition, tempo og psykologi; det hele spiller sammen i en sådan grad, at man som læser er stærkt foruroliget hele vejen og faktisk også sådan, at man kunne fristes til at genlæse den dejligt lange krimi for at kunne dvæle ved de detaljer, man først helt forstår til sidst.

Anders Roslund bliver bedre og bedre, og han har for længst indskrevet sig i den svenske superliga sammen med Arne Dahl og Stieg Larsson.


litteratursiden.dk

d. 30. okt. 2019

af

af

Arne Larsen

d. 30. okt. 2019

Som sædvanlig er underholdningen i top med en sindssygt spændende historie, der er voldsomt svær at lægge fra sig. Roslund har aldrig været bedre. ’Hun skal leve’ er fjerde bog om politimanden Ewert ...


Jyllands-posten

d. 30. okt. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. okt. 2019


Kristeligt dagblad

d. 9. nov. 2019

af

af

Mie Petersen (f. 1951)

d. 9. nov. 2019


Politiken

d. 13. jan. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. jan. 2020